24 Eylül 2017 Pazar

Ersağ ile Temizlik Nasıl Yapılır ?

ersağ farklı alanda, farklı uzmanlara ait, çeşitli bilgi ve tavsiyelere yer veren bir internet sitesidir. Parkenizin ahşap cinsine uygun ürün kullandığınız takdirde parkelerinizin ömrünün uzamasına yardımcı olursunuz. Düzenli temizlik yapıyor bile olsanız, mutfak temizliği her zaman daha fazla özen istiyor. Su lekesi ve sirke Klozet, banyo veya lavabonuzda sert sudan dolayı kireç kalıntıları oluşmaya başlayabilir, bu alanların üzerine sirke fısfıslamanız işe yarayacaktır. Yurt dışında yaygın kullanılan bu sirkeyi ilk defa birkaç yıl önce markette görünce Ersağ üye sirke nedir diye merak edip almıştım. Buzdolabı ve fırın gibi büyük eşyaları çekerek altlarını silin. Umarım bu yazıyı okuduğunuzda sirkeyi temizliğinde daha çok kullanmak için kendinize fırsat verirsiniz. Dilerseniz temizlik şirketi ile anlaşın.

Ersağ üye ol temizlikte en çok kullanılan ürünün ne olduğunu sorsalar ne derdiniz? Hangi ürün acaba en çok kullanılanı? Ben “sirke” derdim. Uzmanlara ait ses ve görüntülerin yer aldığı videolardaki içerikler sadece "bilgilendirme" amaçlıdır. Buzdolabının içini boşaltın, ılık su ve karbonat karışımı ile silip kurulayın. İçine gazoz, aspirin hatta çamaşır suyu koyanlar var bu amaçta ancak en doğal yöntem bir kaç tatlı kaşığı sirke ve bir parça da şeker ekleyerek çiçeklerin hayatını uzatabilirsiniz. Kimyasal bazlı temizleyicilere karşı doğal, çevreci ve etkili bir alternatiftir. 

Ersağ üyelik başvurusu bulaşık makinesinde olduğu gibi çamaşır makinesinde de deterjan artıklarını temizlemek ve çamaşırlarınızı renklendirmek ve havlularınızdaki rutubet kokusunu almak için durulama sırasında yumuşatıcı haznesine 1 su bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Tıkalı durumlarda birkaç kez bu işlemi tekrar etmeniz gerekebilir. Ardından eşyaları dolaptaki yerlerine geri koyun. Tadı bildiğimiz sirkeler kadar yoğun değildir, kokusu ise çok keskin ve kalıcı değildir. Mutfak perdelerini ve varsa mutfak halısını yıkayın. Ayrıca cam suyunun içine de seyreltilmiş sirke uygulayabilirsiniz. Bugüne kadar sadece mahalledeki markette bulduğum beyaz sirkeyi artık Migros da getirip satmaya başlayınca bu ürünle ilgili deneyimlerimi ve edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.

Mutfaktan çok çamaşır odasında yer alır benim elma sirkem çünkü en çok da çamaşır temizliğinde kullanırım. Beyazlarıızı sirkede bekletmek beyazlıklarını geri getirecektir. Çamaşırda sirke Mutfaktan çok çamaşır odasında yer alır benim elma sirkem çünkü en çok da çamaşır temizliğinde kullanırım. Sirke bu oluşumu yumuşatacak ve siz sildiğinizde lekeler yok olacaktır. Camlarınız hep parlayacak… Bir de kışın camlarınızın buğulanmaması için camlarınıza içeriden süreceğiniz sirkeli su sizi bu dertten kurtaracaktır. Bahar temizliğinde mutfak dolabı temizliği için ılık su ve ahşap temizleyici kullanabilirsiniz. Parkelerinizin sert kimyasallarla zedelenmemeleri için ahşap zemin için üretilmiş olan temizleyicilerden faydalanmalısınız. Buzdolabı ve fırın gibi büyük eşyaları çekerek altlarını silin. Dilerseniz temizlik şirketi ile anlaşın.

Beyaz sirke değişik kullanım alanları olan bir üründür. Yine suyun aynı etkisinden dolayı etkilenen metal aksam, duş başlıkları ve musluklar için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Dezenfekte edici, koku giderici, kireç çözücü ve doğal temizleyicidir. Yılda en azından bir kere, eğer suyunuz sert ise daha sık olarak bulaşık makinenizin deterjan gözüne sirke koymak sureti ile kısa programda boş olarak makinenizi çalıştırarak içinde birikmiş kireç ve deterjan artıklarından kurtulabilirsiniz.

Beyaz sirke su gibi saydam görünümlü çeşitli alanlarda kullanılabilen çok yararlı, kimyasal temizleyicilere alternatif olan çevreci bir üründür. Sirke ruhu olarak da bilinir mutfakta, temizlik işlerinde, mutfakta, temizlikte, arabada, bahçede kullanabilirsiniz. Mikrodalganızı temizlemek için bir tas suyun içine birkaç damla sirke ekleyip mikrodalganın içine yerleştirip birkaç dakika çalıştırın ve sonra içini ıslak bezle silerek temizleyin. Aşağıdaki yöntemler sırasında sirkenizi ne kadar sulandırmanız gerektiğine karar vermek durumunda kalırsanız tahta yüzeylerde bir su bardağı sirkeye dört litre ılık su eklemeniz gerektiğini unutmayın. Vazo çiçekleri için sirke Vazonuza koyduğunuz çiçeklerinizin hayatını uzatmak için bir çok yöntem olduğunu söylüyorsunuz. İnanın ki konvansiyonel temizlik malzemelerinden daha az bir temizlik olmuyor sirke ile yapılan temizlik. İkincisi ise bulaşık makinenizin temizliğini de üstlenir. Alerjik bünyeli kişilerin, yaşlıların, çocukların ve evcil hayvanların yaşadığı ortamlarda rahatlıkla kullanılabilecek, çevreye olumsuz etkileri olmayan organik bir temizlik malzemesidir. Mutfak temizliğinde sirke Kahve makinenizi temizlemek için ayda bir seyreltilmiş sirke kullanabilirsiniz ancak makinenizi kullanmadan önce musluk suyu ile durulamayı unutmayın. Bahar temizliği neden olsun, mutfağınızı temizlik kokularıyla doldurun. Mutfak dolaplarının içlerini boşaltın ve silin. Önce bulaşık yıkayarak başlayın. Ev temizliğinde sirke Sirkenin temizlikteki doğal etkisi tartışılmaz. Mesela betondan çıkan otlarınızı spreyleyerek yok edebilirsiniz. Yurt dışında genellikle ekolojik temizlik malzemesi olarak ve mutfakta kullanılır. Bu nedenle ıslak mop kullanmamaya dikkat edin. uzmantv.com sitesinde yer alan videoların tamamı veya herhangi bir kısmı, uzmantv.com'un bilgisi dışında hiçbir şekilde kopyalanamaz, değiştirilemez, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz. Beyaz sirkenin mutfakta ve temizleyici olarak nerede ve ne şekilde kullanılacağı aşağıda detaylı olarak açıklanmaktadır.