13 Nisan 2017 Perşembe

Ersağ Üyelerinden Süper Fırsatlar


Satışa sunulan konutlara başvurular nereye ve ne zaman yapılabilir? Tüm satışlarımızda başvurular ilgili bankaya, satış duyurularında ilan edilen Ersağ içerisinde yapılabilmektedir. Standart konut projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi? Standart tip konut sahipleri konutlarını kiraya verebilmektedir. İhale sonucunda TOKİ kesin satış fiyatlarını belirlemekte ve belediyeye bildirmektedir. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedilir. Tüm dul ve yetim vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu? Konut satışlarımızda sadece şehitlerimizin dul ve yetimleri için ayrıcalık tanınmaktadır. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır. TOKİ’den konut edinmek isteyenler; bu anket formunda tercih ettikleri konut tipine, metrekare büyüklüklerine, oda sayılarına, fiyatlarına ve ödeme koşullarına göre tercihlerini belirtmektedir. Belediye mülkiyetinde projeye uygun arsa yoksa yine belediye tarafından tespit edilen hazine arsası önerilebilmektedir. 

Ersağ Üyeol

Projenin TOKİ tarafından uygun görülmesi halinde, önerilen arsanın mülkiyeti belediye tarafından TOKİ’ye devredilmektedir. İstisnai durumları olan 3+1 Ersağ üyeol ise kiraya verilebilmesi hususu İdaremiz inisiyatifindedir. Başvuru için; 2+1 75 m2 kadar olan konutlar için 4.000 TL, 3+1 ve daha yüksek m2 konutlar için 6.000 TL başvuru bedelini Ziraat Bankasının ilgili şubesine yatırmaktadır. Kura çekimi, belediyelerce organize edilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır. Bu önerilerin TOKİ tarafından değerlendirilebilmesi için belediyenin başvuruyu gerekli teknik belgelerle birlikte yapması gerekmektedir. Böylece TOKİ, hem özel sektörün faaliyet göstermediği bu bölgelerde vatandaşların konut ihtiyacını karşılamayı hem de “ihtiyaç kadar” konut üretmek yoluyla yatırımlarından azami verim almayı hedeflemektedir. Talep örgütlenmesi nedir? TOKİ, nüfusu 40 binin altında olan yerleşim birimlerine Ersağ üyelik projelerde talebin düşük olabileceğini göz önüne alarak, yapılacak toplu konut yatırımlarının atıl duruma düşmemesi amacıyla talep örgütlenmesi koşulu aramaktadır. Belediye.


 TOKİ’nin belirlediği kriterler çerçevesinde duyuru yapmakta, konut edinmek isteyen vatandaşlar başvurularını belediyeye Ersağ üyelik başvurusu ve başvuru formunu doldurarak taahhütname imzalamaktadır. Konut satış fiyatları üzerinden konut hak sahipleri ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanmaktadır. TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara başvuru yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olma şartı aranır. Satış öncesi ön kayıt imkanı var mı? Satış öncesi ön kayıt yapılmamaktadır. Talep örgütlenmesini kim organize ediyor? Talep örgütlenmesi belediyeler tarafından organize edilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır. Bu yöntemde, konut ihtiyacı belediyece gerçekleştirilen anket yöntemiyle belirlenmektedir.

 İstenilen her ilde konut alımı için başvuru yapılabilir mi? Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı Ersağ üye ol . Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu? 18 yaşını tamamlamış olup %40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşlarımıza, satışa sunulan konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılmakta ve hak sahipleri kura ile belirlenmektedir. Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi? Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekmektedir (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç).