14 Temmuz 2018 Cumartesi

Anadolu liseleri

Onu, 34 bin 500 ile fen lisesi, 28 bin 860 ile Anadolu imam hatip, 19 bin 170 ile mesleki ve teknik Anadolulisesi , 9 bin 450 ile sosyal bilimler lisesi izliyor. CNC mekanik imalat atölyelerinde, kalıp ve prototip yapan imalathanelerde, imalat ve komple resimlerin tasarlanıp çizildiği bürolarda, mekanik bakım atölyelerinde, mermer ve model imalatı yapan işletmelerde iş hayatına atılırlar.

2017-2018 Geleneksel Tanışma Yemeğimizi gerçekleştirdik. Eğitim bölgeleri nisan sonunda açıklanacak.

Çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor?Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, çocuklarımıza mesleki beceri kazandırmanın ötesinde, gelecek planlamalarını daha net yapabilmelerini sağlar. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu gençlerimiz Ünivertelerimizin ilgili bölüm lerinde kendilireni daha kolay geliştirerek yaşama atılırlar. Mezun olduktan sonra nasıl bir kariyer?Mezunlarımız, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca okullar belirlenirken, liselerin puanlarının dikkate alınmadığı da iddialar arasında. Germany recognizes the school as a "Deutsche Auslandsschule" (German International school).[2]

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, çocuklarımıza mesleki beceri kazandırmanın ötesinde, gelecek planlamalarını daha net yapabilmelerini sağlar. Istanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi is considered to be an elite public high school in Turkey.[1] The primary languages of instruction are Turkish and German. The secondary foreign language of instruction is English. ŞEHİRLER ARASI FARKLILIKEğitimcilerin çıkardığı verilere göre, Türkiye genelinde 309 fen, 89 sosyal bilimler, 222 Anadolu, 297 Anadolu imam hatip, 449 mesleki ve teknik Anadolu lisesine sınavla girilecek. Listede en çok kontenjanın 34 bin 530 ile Anadolu liselerine ayrılmış. Her ilde sınavla öğrenci alacak fen, meslek ve imam hatip lisesi var ancak 34 şehirde Anadolu lisesi yok. Geçen yıl liselere giriş için TEOG sınavlarına yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci katılmıştı. Çilimli Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz geleneksel hale gelen sene başı tanışma, kaynaşma, okulumuzdan ayrılan öğretmenler için veda yemeğimizi Düzce Öğretmenevinde gerçekleştirdik. Bu görüşe göre listeler güncellenmezse Anadolu liselerine yerleştirmelerde yığılmalar olabilir. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu gençlerimiz Ünivertelerimizin ilgili bölüm lerinde kendilireni daha kolay geliştirerek yaşama atılırlar.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimi almış gençlerimiz, kamu veya özel sektöre ait işletmelerde çalışabilecekleri gibi kendi iş yerlerini de açabilirler. CNC mekanik imalat atölyelerinde, kalıp ve prototip yapan imalathanelerde, imalat ve komple resimlerin tasarlanıp çizildiği bürolarda, mekanik bakım atölyelerinde, mermer ve model imalatı yapan işletmelerde iş hayatına atılırlar.Mezun Bilgi Sistemi"Mezun Bilgi Sistemi" ile öğrencilerimizin kariyer planlarını oluşturmasına ve arzu ettikleri iş hayatına kavuşmasına destek sağlıyoruz.

Istanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi, in Cağaloğlu, İstanbul, is one of the oldest and internationally renowned high schools of Turkey. Eğitimciler, okul türlerinin şehirlere göre adaletsizlik gösterdiğini savunuyor. Sınava girmek istemeyenler, adrese dayalı kayıt sistemiyle kendi eğitim bölgelerinden 5 tercih yaparak bir liseye yerleşecek. Tasarlanan makine veya sınai tesis ekipmanlarını imalat atölyelerinde CNC tezgâhlarında imal ederler.Neden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimi almış gençlerimiz, kamu veya özel sektöre ait işletmelerde çalışabilecekleri gibi kendi iş yerlerini de açabilirler. Tasarım bürolarında bilgisayar ortamında, imal edilecek makine ekipmanını iki ve üç boyutlu olarak tasarlarlar. Bulundukları işletmelerde çalışanlarla iş birliği ve uyum içerisinde üretim yaparlar.